Gwendolyne of Gwendolyne's Steampunk Gems

Over Mij en Steampunk Gems

Over mij en Steampunk Gems

Al sinds mijn jeugd heb ik, Gwendolyne Blaney, een grote liefde voor Fantasy, Goth en Steampunk. Gwendolyne Blaney of Gwendolyne's Steampunk GemsDat uitte zich voorheen vooral in het soort boeken dat ik graag lees, voorliefde voor bepaalde kunst en kleding, maar ook in de sieraden die ik mooi vind. De muur in mijn tiener slaapkamer was bijvoorbeeld behangen met de vier posters van Alfons Mucha’s “The Times of Day” in plaats van met posters met daarop populaire acteurs en muzikanten, die waarschijnlijk de meeste tieners in hun slaapkamer hadden hangen. De hang naar de aparte wereld van Steampunk is er eigenlijk van jongs af aan altijd wel al geweest.

Toen ik een tijd geleden bij het ontwerpen van een een paar kettingen als vrijetijdsbezigheid een paar losse klokonderdelen gebruikte, ontdekte ik hoe ontzettend leuk het was om me wat meer te verdiepen in het maken van sieraden met een Steampunk tintje. Ik raakte zo gepassioneerd in het creëren van nieuwe Steampunk juweeltjes, dat ik al gauw meer dan 100 hangertjes, oorbellen, haarclips en armbandjes gemaakt had, gebruik makend van o.a. kleine radartjes, tandwielen, schroefjes en andere klokonderdelen. Wat een geweldige hobby!

Vrienden, kennissen, maar ook onbekende mensen op straat, raakten geïnteresseerd in de zelf ontworpen kettingen die ik droeg en vroegen of de Steampunk sieraden misschien ook te koop waren. De meeste van deze mensen waren niet eens specifiek geïnteresseerd in Steampunk of hadden er zelfs maar van gehoord! Zo ontstond de gedachte om van mijn hobby mijn werk te maken en een kleine webshop te starten, zodat meer mensen blij gemaakt kunnen worden met de sieraden die ik ontwerp. Met de technische kennis, vaardigheden en hulp van mijn lieve man, John Blaney, is zo deze webshop tot stand gekomen.

Ik ben van mening, dat Steampunk niet enkel thuishoort in de role playing games industrie, op Fantasy- en Steampunk evenementen of tijdens de Carnaval, maar dat elegante Steampunk sieraden door iedereen en op ieder moment gedragen kunnen worden. Alle sieraden die ik maak, zijn eigen ideeën en ontwerpen. Bovendien zijn alle items handgemaakt en unique. Hoewel sommige producten enigszins op elkaar lijken, bijvoorbeeld door verschillende kleurvariaties, is het grootste aantal toch enig in hun soort. Daarom hebben de sieraden ook een naam en nummer gekregen. Als er wel een aantal identieke sieraden zijn van een product, dan staat dit vermeld bij het product op de site.

De sieraden zijn gemaakt met kwetsbare onderdelen en dienen daarom met zorg en voorzichtigheid behandeld te worden. Ze zijn niet geschikt voor jonge kinderen wegens verstikkingsgevaar. Het kan voorkomen, dat sieraden iets verkleuren door een reactie van de pH-waarde van de mensenhuid op de materialen die gebruikt zijn bij de vervaardiging van de sieraden. Dit verschilt van persoon tot persoon en hier kan ik helaas niets aan doen.

Naast de categorieën met Steampunk sieraden is er ook een categorie met non-Steampunk producten. Hier kunt u stijlvolle accessoires vinden, die niets te maken hebben met Steampunk, maar die wel apart en handgemaakt zijn.

Mijn producten kunnen alleen online besteld worden. Uw bestelling wordt verzonden nadat uw betaling is ontvangen op de rekening. Prijzen die vermeld zijn bij de producten in de webshop, zijn exclusief BTW en exclusief verzendkosten. De BTW en verzendkosten worden getoond op pagina voor betaling, nadat een bestelling in het winkelmandje is geplaatst. Aanbiedingen worden duidelijk kenbaar gemaakt op de site en zijn een specifieke (tijdelijke) periode geldig.

Voor vragen of specifieke verzoeken met betrekking tot mijn Steampunk sieraden kunt u altijd contact opnemen en een email sturen aan info@steampunkgems.net. Ik zal u dan zo spoedig mogelijk een antwoord op uw vraag geven. Of u kunt bellen op werkdagen (ma-vr) tussen 10:00 en 17:00 uur op mobiel nummer (+31) 06 19204491. Tijdens vakantiesluiting kan ik helaas geen orders verzenden of email beantwoorden, maar na hervatting van de werkzaamheden zal dit zo spoedig mogelijk verzorgd worden.

Er is ook een Facebook pagina, een Twitter account en een Instagram account voor Steampunk Gems. Neem er gerust eens een kijkje. Om de maand worden een aantal nieuwe sieraden toegevoegd aan de collectie in de webshop, zodat er steeds weer iets nieuws voorradig is.

Voor meer informatie omtrent GSG Steampunk Gems, producten en prijzen, aflevering en post service, privacy beleid, enzovoorts, verwijs ik u naar de Algemene Voorwaarden.

Gwendolyne Blaney – ©2017

Gwendolyne’s Steampunk Gems (GSG) is geregistreerd bij de KvK in Nederland onder registratienummer: 70080992.

 
 
Share on facebook
Share
Share on twitter
Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *