Gwendolyne Blaney of Gwendolyne's Steampunk GemsAl sinds mijn jeugd heb ik, Gwendolyne Blaney, een grote liefde voor Fantasy, Goth en Steampunk. Dat uitte zich voorheen vooral in het soort boeken dat ik graag lees, voorliefde voor bepaalde kunst en kleding (geen mainstream!), maar ook in de sieraden die ik mooi vind. De muur in mijn tiener slaapkamer was behangen met de vier posters van Alfons Mucha’s “The Times of Day” in plaats van met posters van populaire acteurs en muzikanten. Ik luisterde (overigens nog steeds) het liefste naar punk en alternatieve muziek, was gek op fantasy verhalen (van sprookjesboeken en vampierverhalen tot de boeken van Jules Verne, H. Rider Haggard en J.R.R. Tolkien) en droeg zwarte puntschoenen, een cognac gekleurde lange jaren ’50 jas en aparte kleding. De hang naar de aparte wereld van Steampunk is er eigenlijk van jongs af aan altijd wel al geweest.

Toen ik een tijd geleden bij het ontwerpen van een een paar kettingen als vrijetijdsbezigheid een paar losse klokonderdelen gebruikte, ontdekte ik hoe ontzettend leuk het was om me wat meer te verdiepen in het maken van sieraden met een Steampunk tintje. Ik raakte zo gepassioneerd in het creëren van nieuwe Steampunk juweeltjes, dat ik al gauw meer dan 100 hangertjes, oorbellen, haarclips en armbandjes gemaakt had, gebruik makend van o.a. kleine radartjes, tandwielen, schroefjes en andere klokonderdelen. Wat een geweldige hobby!

Vrienden, kennissen, maar ook onbekende mensen op straat, raakten geïnteresseerd in de zelf ontworpen kettingen die ik droeg en vroegen of de Steampunk sieraden misschien ook te koop waren. De meeste van deze mensen waren niet eens specifiek geïnteresseerd in Steampunk of hadden er zelfs maar van gehoord! Ze vonden het gewoon leuke en aparte accessoires. Zo ontstond de gedachte om van mijn hobby mijn werk te maken en een kleine webshop te starten, zodat meer mensen blij gemaakt kunnen worden met de sieraden die ik ontwerp. Met de technische kennis, vaardigheden en hulp van mijn lieve man, John Blaney, is zo deze webshop tot stand gekomen.

Ik ben van mening, dat Steampunk niet enkel thuishoort in de role playing games industrie, op Fantasy- en Steampunk evenementen of tijdens de Carnaval, maar dat elegante Steampunk sieraden door iedereen en op ieder moment gedragen kunnen worden. Alle sieraden die ik maak, zijn eigen ideeën en ontwerpen. Bovendien zijn alle items handgemaakt en unique. Hoewel sommige producten enigszins op elkaar lijken, bijvoorbeeld door verschillende kleurvariaties, is een groot aantal toch enig in hun soort of zijn er maar een paar exemplaren van. Daarom hebben de sieraden ook een naam en nummer gekregen. Als er wel een aantal identieke sieraden zijn van een product, dan staat dit vermeld bij de product omschrijving op de site.

De sieraden zijn gemaakt met kwetsbare onderdelen en dienen daarom met zorg en voorzichtigheid behandeld te worden. Ze zijn niet geschikt voor jonge kinderen wegens verstikkingsgevaar. Het kan voorkomen, dat sieraden iets verkleuren door een reactie van de pH-waarde van de huid op de materialen die gebruikt zijn bij de vervaardiging van de sieraden. Dit verschilt van persoon tot persoon en hier kan ik helaas niets aan doen.

Naast de categorieën met Steampunk sieraden is er ook een categorie met non-Steampunk producten. Hier kunt u stijlvolle accessoires vinden, die niets te maken hebben met Steampunk, maar die wel apart en handgemaakt zijn.

Mijn producten kunnen alleen online besteld worden. Uw bestelling wordt verzonden nadat uw betaling is ontvangen op de rekening. Prijzen die vermeld zijn bij de producten in de webshop, zijn exclusief BTW en exclusief verzendkosten. De totale prijs voor producten, inclusief de BTW, wordt aangegeven op de kassa pagina. Aanbiedingen worden duidelijk kenbaar gemaakt op de site en zijn een specifieke (tijdelijke) periode geldig. Voor meer informatie hierover kunt u de Algemene Voorwaarden raadplegen. Hier staat ook meer over het Privacy Beleid van Gwendolyne’s Steampunk Gems.

Voor vragen of specifieke verzoeken met betrekking tot mijn Steampunk sieraden kunt u altijd contact opnemen en een email sturen aan info@steampunkgems.net. Ik zal u dan zo spoedig mogelijk een antwoord op uw vraag geven. Of u kunt bellen op werkdagen (ma-vr) tussen 10:00 en 17:00 uur op mobiel nummer (+31) 06 19204491. Tijdens vakantiesluiting kan ik helaas geen orders verzenden of email beantwoorden, maar na hervatting van de werkzaamheden zal dit zo spoedig mogelijk verzorgd worden.

Er is ook een Facebook pagina, een Twitter account en een Instagram account voor Gwendolyne’s Steampunk Gems. Neem er gerust eens een kijkje. Ik probeer met regelmaat een aantal nieuwe sieraden toe te voegen aan de collectie in de webshop, zodat er steeds weer iets nieuws voorradig is.

Voor meer informatie omtrent GSG Steampunk Gems, producten en prijzen, aflevering en post service, privacy beleid, enzovoorts, verwijs ik u naar de Algemene Voorwaarden.

Gwendolyne Blaney – ©2017-2019

Gwendolyne’s Steampunk Gems (GSG) is geregistreerd bij de KvK in Nederland onder registratienummer: 70080992 en BTW-nummer NL001682946B12.